Book værkstedstid online
Ford E-Transit: Skandinaviens første elektriske trossebil på Aarhus Havn

Ford E-Transit: Skandinaviens første elektriske trossebil på Aarhus Havn

05-01-2024

Ford Pros elektriske E-Transit er en fast del af arbejdet på Aarhus Havn, hvor den specialudviklede E-Transit spiller en afgørende rolle, når havnens skibe lægger til land. Den elektriske trossebil er den første af sin slags i Skandinavien og en vigtig brik i Aarhus Havns ambition om CO2-neutralitet i 2030.

Den elektriske E-Transit gør ikke meget væsen ud af sig, når den lydløst kører rundt på Aarhus Havn. Det er først, når de tonstunge skibe lægger til kaj, at den specialudviklede E-Transit for alvor viser, hvad den er gjort af.

Aarhus Havn er Danmarks største erhvervshavn med masser trafik. Det er altså i forbindelse med, at de mange skibe lægger til kaj, at den nye E-Transit spiller en vigtig rolle, når skibenes torve, også kaldet trosser, skal hives ind. Ved hjælp af et spil drevet af et uafhængigt 24-volt strømsystem, får E-Transit hevet de tunge trosser ind, så skibene kan fortøjes. Alt sammen ganske roligt og uden alverdens larm – modsat den tidligere trossebil på diesel.

Se, hvordan det foregår her: 

Den nye E-Transit er udviklet af Ford og Knebel Drilling i samarbejde med Aarhus Havn. Aarhus Havn har hvert år mere end 3.000 trosseføringer.

Kilde: MyNewsDesk

BLOGINDLÆG - 5 JANUAR 2024 13:16

Følg Ford på 

  • Facebook
  • Instagram
  • Linkedin
  • MyNewsDesk
  • Ford.dk hjemmeside


Nyheder og events

Aktuelle kampagner

Se tilbud fra Jørgen Olsen A/S

Nyheder og events

Se nyheder fra Jørgen Olsen A/S